Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller FAQ

Vanliga frågor

1. Vad är det som orsakar torr hud och förhårdnader?

Fötterna bär oss genom livet, dag efter dag. Men de får sällan den uppmärksamhet de förtjänar. Den tjocka huden på fortsulorna blir torr, grov och spröd på grund av tryck, stor belastning eller alltför trånga skor. Ett överskott av nya celler bildas som en reaktion på tryck och friktionspunkter. Huden i de utsatta områdena blir hård och tjock och får en ful, gulaktig färg.

2. Vad är det som orsakar torr hud och förhårdnader?

Om förhårdnaderna inte tas bort kan den känsliga huden på foten spricka och bli mer känslig för bakterier. Följden kan bli inflammation och svampinfektion i huden. Därför ska man regelbundet ta bort fjällande hud och förhårdnader.

3. Vad är det som gör Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller annorlunda?

Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller har ett löstagbart rollerhuvud och ergonomisk form som gör det lätt att ta bort överflödig hud även på trånga och svårtillgängliga ställen. Rollern är belagd med partiklar av mikrogranulat som gör det skonsamt och effektivt att ta bort förhårdnader utan att opåverkade hudlager skadas.

4. Vad är fördelen med Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller jämfört med manuella fotfilar?

Det går snabbt och lätt att ta bort förhårdnader med Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller. Dessutom krävs det mindre kraft än med en vanlig manuell rasp eller fil. 

5. Vad är det som har ändrats med Scholl Velvet Smooth™?

Nu är rollerdelen på Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller belagd med fina diamantkorn som ger en effektivare borttagning av förhårdnader och bättre resultat. Sortimentet av utbytbara rollerhuvuden har utökats. Nu finns det olika huvuden att välja mellan så att du kan använda rätt kornstorlek för förhårdnadens tjocklek. 

6. Kan jag använda Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller för förhårdnader på händerna?

Ja, Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller kan även användas för att avlägsna förtjockad hud på handflatorna.

7. Hur fungerar Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller?

Mikrogranulatet på rollerhuvudet på Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller gör det skonsamt och effektivt att ta bort förhårdnader utan att opåverkade hudlager skadas. De nya utbyteshuvudena finns med granulat i olika storlekar för att det ska gå effektivt och skonsamt att ta bort förhårdnader oavsett hur tjocka de är.

8. Varför finns det diamantkristaller på rollerhuvudena?

Diamantkristaller används redan inom skönhetsvård och kosmetik, och deras peelingeffekt är välkänd från exklusiva kosmetiska behandlingar. Dessutom är diamant ett av de hårdaste material som finns. Som komponent i nya Scholl Velvet Smooth utbytbara rollerhuvuden förbättrar diamantkristallerna inte bara funktionen hos Scholl Velvet Smooth elektrisk fotfil utan ger dessutom en förbättrad och mer effektiv borttagning av förhårdnader. 

9. Måste jag ha erfarenhet av att ta bort förhårdnader?

Nej. Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller är enkel att använda och har dessutom ett säkerhetsstopp. Därför är det lätt även för nybörjare att ta bort förhårdnader på ett effektivt och skonsamt sätt.

10. Finns det risk för att man skadar sig när man tar bort förhårdnader med den elektroniska fotfilen?

Nej.Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller är enkel att använda och har dessutom ett säkerhetsstopp. Därför är det lätt även för nybörjare att ta bort förhårdnader på ett effektivt och skonsamt sätt. Däremot ska Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller inte användas på skadad, sårig eller irriterad hud. Om irritation eller andra besvär uppstår ska behandlingen genast avbrytas. 

11. Hur ofta kan jag använda Scholl Velvet Smooth™ elektronisk fotfil, och hur länge ska jag hålla på?

Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller kan användas gång på gång, så ofta du vill, tills fötterna känns mjuka och alla förhårdnader är borta. Hur lång tid behandlingen tar beror på belastningen på foten och hur bra dina skor passar. 

12. Varför finns det tre olika kornstorlekar/rollerhuvuden? När ska jag använda de olika kornstorlekarna?

Sortimentet av Scholl Velvet Smooth rollerhuvuden innehåller tre olika typer: Extra Grov, Medium Grov, och Fin. Beroende på hur tjock förhårdnaden är rekommenderas något av rollerhuvudena Medium Grov eller Extra Grov för bästa resultat. Rollerhuvudet Extra Grov passar utmärkt för att ta bort tjocka och envisa förhårdnader. Medium Grov-huvudet passar för att ta bort mindre förhårdnader effektivt men skonsamt. Ett Mix Pack med Extra Grov- och Fin-rollerhuvuden kombinerar två olika kornstorlekar. Extra Grov-rollerhuvudet passar för att ta bort tjocka och envisa förhårdnader och Fin-rollerhuvudet ger den bästa avslutande finputsningen.

13. Ska jag mjuka upp huden på fötterna med ett fotbad före behandlingen, eller hur förbereder jag fötterna bäst för att ta bort förhårdnader?

Nej, du ska inte ta ett fotbad innan du använder Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller. Om förhårdnaden är mjuk och svullen efter ett fotbad kan det hända att den inte går att ta bort helt. Det är mest effektivt att ta bort förhårdnader om huden är torr. Fötterna behöver inte förberedas på något sätt.

14. När jag använder min nya Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller stannar den hela tiden. Vad kan jag göra åt det?

Om du trycker för hårt slår Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller automatiskt av. Det inbyggda säkerhetsstoppet skyddar huden och förhindrar att du tar bort för mycket i taget av förhårdnaden. Pröva med att inte trycka så hårt och för Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller över förhårdnaden med en jämn rörelse.

15. Jag har väldigt tjocka förhårdnader och behandlingen med Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller tar lång tid. Vad kan jag göra?

I Scholl Velvet Smooth™-sortimentet finns en lämplig kornstorlek för varje typ av förhårdnad. Rollerhuvudet med kornstorleken Extra Grov är fyllt med diamantkorn och är särskilt utvecklat för att ta bort tjocka förhårdnader på ett skonsamt och effektivt sätt. Tidigare fanns rollerhuvudena bara med en kornstorlek. Det nya sortimentet med tre olika kornstorlekar gör att du även kan ta bort tjockare förhårdnader. 

16. Jag har redan Velvet Smooth™ Elektronisk fotfil. Kan jag använda de nya rollerhuvudena med diamantkristaller på min gamla Velvet Smooth Elektronisk fotfil?

Självklart kan du använda nya Scholl Velvet Smooth™ utbyteshuvuden med diamantkorn och olika kornstorlekar på den Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller du redan har.

17. När är det bäst att ta bort förhårdnader?

Kraftig belastning eller fel skor ger tryck som i sin tur leder till att fler förhårdnader bildas i huden. Det ger bland annat fula fläckar på huden och smärta från förhårdnaderna. Därför rekommenderar vi att du regelbundet tar bort förhårdnader, året runt. Det spelar ingen roll vilken tid på dagen du tar bort förhårdnader.

18. Hur används Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller?

För den elektriska fotfilen försiktigt över förhårdnaden och ta bort överflödig hud. Använd med ett lätt till medelhårt tryck. Undvik att använda den elektriska fotfilen på hud med sprickor eller blödande hud.

19. Hur håller jag korrekt i Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller när jag ska ta bort förhårdnader?

Fatta tag om handtaget på den elektriska fotfilen med ena handen och för rollerhuvudet försiktigt över huden med förhårdnaden.

20. Behöver jag byta rollerhuvudet efter ett visst antal användningar? Hur vet jag när det är dags att byta rollerhuvud?

Rollerhuvudena ska bytas så fort de är utslitna. Hur mycket de slits beror både på hur intensiva behandlingarna är och hur länge de varar. Ett utslitet rollerhuvud tar inte längre bort förhårdnader effektivt eftersom hela kornstorleken inte längre finns kvar i sin helhet. Som regel känns rollerhuvudet lättare och kornstorleken är nedsliten. Köp utbyteshuvuden vid behov. 

21. Hur ska jag förvara rollerhuvuden som jag redan har använt?

Om du byter mellan rollerhuvuden med olika kornstorlek ska du helst förvara rollerhuvuden som är använda men inte utslitna i en liten plastpåse. Du kan förstås också förvara rollerhuvudena på deras vanliga platser.

22. Var ska jag kasta gamla rollerhuvuden?

Kasta helst de gamla rollerhuvudena i behållare för restavfall (brännbart). Det finns inga särskilda krav för omhändertagande av uttjänta rollerhuvuden. 

23. Behöver jag rengöra Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller på något särskilt sätt efter användning?

Rengör rollerhuvudet genom att ta bort det från den elektriska fotfilen och skölja det under rinnande vatten. Rengör Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller med en fuktad trasa. Torka den elektriska fotfilen och rollerhuvudet med en ren och torr trasa och sätt tillbaka rollerhuvudet.

24. Varför ska jag göra särskild fotvård efter att ha använt Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller?

Särskild fotvård efter borttagning av förhårdnader kan göra att fötterna håller sig silkeslena längre. För optimal fotvård rekommenderar vi att du rengör dem med ett lyxigt Scholl Velvet Smooth™ Fotbad när du har tagit bort förhårdnader. Då får du bort de sista resterna av förhårdnaderna samtidigt som fötterna behandlas med vårdande ingredienser. För bästa resultat rekommenderar vi att du som avslutning smörjer in fötterna med Scholl Velvet Smooth™ Intensivt Serum. Fotserumet ger ett intensivt fukttillskott tack vare grön kaviar och hyaluronsyra.

25. Varför behöver fötterna särskild vård och en särskild fotkräm?

Fötterna bär oss genom livet - dag efter dag. Men de får sällan den uppmärksamhet de förtjänar. Huden har en speciell struktur på handflator och fotsulor. Den är ungefär tio gånger tjockare än huden på resten av kroppen och kräver därför särskild vård.

26. Vilka fördelar ger fotvårdssortimentet Scholl Velvet Smooth™?

Fotvårdssortimentet Scholl Velvet Smooth™ innehåller professionell fotvårdsprodukter som du kan använda hemma - anpassat efter dina fotvårdsbehov.

27. Vad är det som gör fotvårdssortimentet Scholl Velvet Smooth™ så speciellt?

Fotvårdssortimentet Scholl Velvet Smooth™ bygger på mycket speciella ingredienser som hittills inte har använts för fotvård, bland annat grön kaviar, vitamin A+E, omega-6, hyaluronsyra och mandelolja, som är välkända ingredienser från andra högkvalitativa hudvårdsprodukter.

28. Måste jag använda alla produkterna samtidigt för att få bästa resultat, eller räcker det om jag till exempel använder Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum?

De enskilda produkterna kan kombineras i fotvårdsrutiner som är helt anpassade för varje användare. Scholl Velvet Smooth™-serien innehåller rätt fotvårdsprodukter för alla, både för dem som behandlar fötterna dagligen och dem som gör en grundlig behandling på helgen: från Express-programmet (Elektrisk fotfil + Intensivt serum) för den som har bråttom till det omfattande all round-programmet. Mer information om fotvårdsrutiner finns på www.scholl.se.