Unna dig professionell fotvård hemma

 

12 juni 2014

Känslan av att ha riktigt sammetslena fötter är svår att slå. På gymmet eller yogan, i bastun eller poolen – och inte minst i sängen – är det en njutning att ha mjuka och välskötta fötter. 

Att hålla sina fötter mjuka och fina är lättare sagt än gjort. De klassiska metoderna för att avlägsna hård hud är ofta både tidskrävande och omständiga. Men med nya Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller är fotvård inte längre ett jobbigt projekt. 

Till skillnad från andra metoder slipar den elektriska fotfilen snabbt och skonsamt bort hård hud. Genom ett roterande huvud med micralumina* slipas huden försiktigt med roterande rörelser – fötterna blir på en gång salongsfina. 

Den lilla apparaten från Scholl drivs med batterier och fyra stycken AA-batterier ingår. Du byter lätt ut huvudet med slippapper när det behövs. En refill räcker upp till tolv behandlingar. Fotfilen väger endast 230 gram, och kan därför enkelt tas med på resan. 

Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller finns att köpa från slutet av januari 2014 i svenska butiker. Cirkapris för Scholl Velvet Smooth 399 SEK. En förpackning med två refiller kostar 129 SEK. 

* Micralumina är ett fint sandpapper

Fakta om hård hud på fötter 
Hård hud på fötterna orsakas av tryck och friktion som uppstår på grund av till exempel fotens form, vilken gångstil du har och hur dina skor är utformade. Den mekaniska påverkan leder till att extra hudlager produceras vilket gör huden på dina fötter tjock och hård. Häl, tår och trampdyna är särskilt utsatta. 

För mer information och högupplösta pressbilder, vänligen kontakta: 
Ida Persson, Geelmuyden.Kiese, Telefon: +46 (0)708 42 44 03 idp@geelmuyden-kiese.se 

Om Scholl – experter inom fotvård och komfort sedan 1904 
Scholl har tagit hand om fötter i över 100 år, ända sedan företagets grundare Dr William Mathias Scholl gjorde det till sin livsuppgift att förbättra människors hälsa, komfort och välmående via deras fötter. Detta engagemang är starkare än någonsin. Tack vare våra innovationer och nya teknologier kan vi erbjuda ett ständigt växande utbud av skor och fotvårdsprodukter. Scholl är en del av Reckitt Benckiser sedan 2010. www.scholl.com 

Om Reckitt Benckiser (RB) 
Reckitt Benckiser (RB) är ett globalt konsumentvaruföretag inom hälsa, hygien och hem. Genom att erbjuda innovativa lösningar för hälsosammare liv och lyckligare hem är RB ett av de 25 högst listade företagen på Londonbörsen. Sedan 2000 har nettointäkterna fördubblats och marknadsandelen fyrdubblats. I dag är företaget nummer 1 eller 2 inom majoriteten av sina snabbväxande kategorier inom hälsa, hygien och hem. Människorna och kulturen inom RB är avgörande för företagets framgång. Våra medarbetare har en stark vilja att uppnå resultat och en önskan att prestera sitt allra bästa oavsett vad de fokuserar på, inklusive inom CSR. Företaget har minskat sitt koldioxidutsläpp med 20 procent på 5 år och siktar nu på att minska vattenförbrukningen med en tredjedel, ytterligare minska koldioxidutsläppet med en tredjedel och att en tredjedel av nettointäkterna ska komma från mer uthålliga produkter år 2020. Företaget finns i över 60 länder, med huvudkontor i Storbritannien, Singapore, Dubai och Amsterdam, samt har försäljning i nästan 200 länder. RB har omkring 32 000 anställda över hela världen. För mer information, besök www.rb.com