Hitta svaren på de vanligaste frågorna.

1. Hur använder man den?

Se instruktionsvideon om Scholl Velvet Smooth Elektronisk Nagelfil.

2. Hur byter man batteriet?

När batteriet är tomt, skruva loss undersidan och byt ut det gamla batteriet mot ett nytt.

3. Vilken typ av batteri ska användas?

Ett AA batteri krävs och ingår i förpackningen.

4. Kan jag använda produkten även för tånaglar?

Ja, visst kan du det. Vissa användare föredrar att ha en extra uppsättning av huvuden för tånaglar av hygieniska skäl.

5. Hur länge håller huvudena?

De håller upp till 12 veckor beroende på hur ofta de används.

6. Kan jag fila vilken form jag vill?

Javisst. Du kan se förslag på nagelformer i instruktionsvideon för Scholl Velvet Smooth Elektronisk Nagelfil.

7. Jag har diabetes. Kan jag använda den?

Rådfråga din läkare.

8. Hur ofta behöver jag använda den?

Använd den när du tycker det behövs. Det enda man behöver veta är att naglarna växer fortare på sommaren än på vintern. Om putsning: När du än märker ojämnheter i nagelytan, är putshuvudet bra att använda, men överdriv inte putsandet! Vår rekommendation är att varje nagel putsas högst 15 sekunder på två veckor. Om polering: När än glansen har mattats kan du använda det vita polerhuvudet för att återge naglarna en fräsch glans. För att förlänga glansen kan du komplettera med din nagel- och nagelbandsolja.

9. Kan jag fortfarande använda mitt favoritnagellack?

Naturligtvis! Med nagellack kommer dina naglar att glänsa ännu bättre, eftersom den jämna ytan på dina nypolerade naglar gör att skiktet av nagellack reflekterar ljuset jämnare. För bättre hållbarhet är vår rekommendation att lägga en grund med klart nagellack.

10. Var finns den att köpa?

Scholl Velvet Smooth Elektronisk Nagelfil, refillhuvuden och nagel- och nagelbandsolja finns att köpa i ditt varuhus och i webbutiker. Sök efter produkterna där andra Scholl-produkter finns eller där butiken har placerat andra nagelvårdsprodukter som nagelfilar, nagelsaxar eller manikyrset.

11. Hur rengör man den?

Rengör nagelpennan (tänk på att den inte är vattentät) med en lätt fuktad trasa. De lösa filhuvudena kan däremot sköljas under vattenkranen när de har tagits bort från nagelpennan.

12. Kan jag använda den i duschen?

Den har inte en vattentät konstruktion. Det är av en ganska enkel orsak: Naglarna måste vara torra vid filning, putsning och polering. Våta naglar är för mjuka.

13. I vilken ordning måste jag använda de olika huvudena?

Använd först filhuvudet för att ge naglarna den form du önskar. Jämna sedan ut ojämnheter med putshuvudet. Ge dem till sist en vacker och fräsch glans med polerhuvudet.

14. Vad är det för speciellt med Scholl naglar och nagelbandsolja?

För det första ingår en behändig borste så att du undviker kladd vid appliceringen. Med borsten kan du applicera en tunn film direkt på nageln och nagelbandet. För det andra innehåller den vitamin E, omega-3 och sju olika oljor kända för sina närande egenskaper.

15. Hur kasserar jag mina gamla huvuden?

Lägg dem helst i en behållare för deponiavfall. Det finns inga speciella krav för kassering av gamla huvuden.

16. Kan jag använda den på mitt barn?

Nej, små barns naglar är för mjuka för att filas eller putsas. Vi tror inte heller att mindre barn alls är intresserade av att ha glänsande naglar.

17. Kan jag använda den på min katt eller hund?

Scholl Velvet Smooth Elektronisk Nagelfil har utvecklats endast med tanke på människor. Djurens naglar är hårdare än våra. Katter och hundar kan reagera på ett annat sätt än man förväntar sig på ljudet och känslan av en elektrisk nagelfil.