Scholls vårtbehandlingspenna

Produktegenskaper

  • CLINICALLY PROVEN
  • SYNLIGT RESULTAT PÅ 1 VECKA
  • Lättanvänd, ettklicks-precisionsapplikator
  • Förvaras utom syn-och räckhåll för barn

Produktbeskrivning

Scholls vårtbehandlingspenna är en medicinteknisk produkt för egenvård som är kliniskt testad och har bevisats fungera vid behandling av vårtor/fotvårtor på händer och fötter. Vårtbehandlingspennan innehåller en gel som är baserad på ingrediensen TCA-Active™, som får den infekterade huden att stötas bort. Hudförtjockningen och det virus som orsakar den avlägsnas och ny, frisk hud växer fram. Ettklicks-pennan har en precisionsspets för riktad applicering. Ett blått färgämne tillsätts gelen för att ytterligare underlätta exakt applicering och förhindra att den kommer i kontakt med frisk hud av misstag.

TCA-ActiveTM (based on Trichloroacetic Acid), Carbopol, Methylene Blue, Aqua.

•Förvaras utom räckhåll för barn •Förvara pennan i orginalförpackningen i rumstemperatur (15-25℃). Rengör försiktigt toppen på pennan med en servett och sätt på korken ordentligt efter användning •Använd inte efter utgångsdatumet som är tryckt på pennan och på förpackningen. Efter första använding är produktens hållbarhet 6 månader, använd inte efter utgångsdatumet.

1. Applicera försiktigt en blå droppe (ett klick) av behandlingsgelen på fotvårtan eller vårtan. Om en droppe inte räcker för att täcka hela fotvårtan eller vårtan applicerar du ytterligare en droppe gel. 2. Om gelen kommer i kontakt med frisk hud tvättar du hela området med tvål och vatten för att förhindra irritation eller en brännande känsla på den friska huden. Du kan använda en salva, exempelvis vaselin, för att skydda området runt omkring innan du applicerar gelen. 3. Låt gelen torka i 10–15 minuter innan du sätter på dig strumpor, skor eller handskar. 4. Torka försiktigt av spetsen med en pappersnäsduk för att avlägsna eventuell överskottsgel. Sätt tillbaka locket på pennan ordentligt och justera det så att pilarna inte är riktade mot varandra. Upprepa behandlingen 2 gånger om dagen i 4 dagar. För barn med små vårtor eller fotvårtor ska gelen appliceras 1 gång om dagen.

Pennan kan användas av vuxna och barn från 4 års ålder. Barn bör få hjälp av en vuxen med att applicera gelen. För barn bör doseringsschemat ändras till 1 applicering per dag; se anvisningen under SÅ HÄR ANVÄNDER DU VÅRTBEHANDLINGSPENNAN.
Vid graviditet och amning, eller om du har diabetes, dålig blodcirkulation eller hudsjukdom bör du rådgöra med din läkare före användning."

EA_3125779

Product Code: 5701092115041