Torr hud och torra fötter

 

 

Nu är det dags att säga hejdå till oattraktiv torr hud på dina fötter. Sluta skämmas och istället lära dig hur du får dina fötter mjuka och lena och börja känna dig som dig själv igen.

Vad är torr hud, varför har vi det på fötterna och hur hanterar vi det?

Vi spenderar timmar på våra fötter varje dag så det kommer inte som någon överraskning att ibland kan huden på fotsulorna bli torra och ömma. Detta lämnar dem till att se ut och kännas torra, grova och ibland bildas sprikor.

Torr hud kan relateras till brist på fukt i huden. Det kan orsakas av överdriven utsatthet för vatten, vatten som är förvarmt, överdriven användning av tvål eller exponering för torr luft och speciellt om det är kallt väder. Andra orsaker är att stå för länge, obekväma skor och belasta fötterna tungt.

Om du vill förhindra torr hud på fötterna och hålla dem mjuka och lena, så är det viktigt att ta hand om dem ordentligt. Följ upp med fuktkräm och applicera dagligen för att hålla huden återfuktad och smidig. Återfuktning förebygger även spruckna hälar som orsakas av trycket som kan uppstå på den torra huden när du går.

SCHOLL TOP TIPS

Prova det här. För att få mjuka, vackra fötter använd Scholl daglig fuktkräm för torr hud. Använd den varje dag för att få lena, mjuka fötter igen.

Vackra fötter.

Följ våra steg för välbefinnande och för att minska risken för torr hud. Genom att ge dina fötter välbehövlig kärlek, omsorg och uppmärksamhet. En hemma pedikyr är ett perfekt sätt att slappna av medan du tar hand om kroppen och ett bra sätt att hålla dina fötter i toppskick.

 

Farväl till torr hud! Få mjuka fötter och slät hud att vara stolt över. Vad är torr hud och hur kan man undvika den?

Upptäck Mer

-Scholl Top Tip-
Testa det här

Smörj fötterna med Scholl Intensiv Fotkräm för Torr Hud och ta på dig bomullssockar när du går och lägger dig. Ett lätt sätt att få mjuka hälar på nolltid!

Ta dig en välförtjänt paus efter en lång dag och ge dina fötter en härlig behandling – de har ju faktiskt jobbat precis lika hårt som du! Scholl Exfolierande fotkräm med naturlig pimpsten och fruktsyror avlägsnar döda hudceller och gör huden mjuk.

Upptäck Mer