Nagelvård

 

 

Alla vill ha glänsande, släta och naturliga naglar som de kan visa upp med självförtroende, men det kan vara svårt att få till. Vill du veta hur dina naglar kan få en hälsosam och naturlig glans? Läs vidare om våra top tips för att få fina naglar som du kan vara stolt över.

Scholl’s tips för fina naglar

Tips 1 – Nagelhygien.

Att praktisera bra nagelhygien är viktigt för att få fina naglar som du kan visa upp – och det ska vara en grundläggande del av din nagelvårdsrutin. Genom att tvätta och skrubba dem så kan du förhindra att bakterier gror under och förhindra flisor i naglarna, som uppstår genom upprepad eller långvarig kontakt med vatten. Ta också väl hand om din utrustning och desinfektera den ofta för att ta bort bakterier. Undvik att dela utrustning med andra.

Tips – Klipp inte nagelbanden

Nagelbanden är levande hud och det är viktigt att inte klippa dem. De är naturliga skydd mot svamp och bakterier och när detta skydd är förlorat så kan infektioner skada nageln och skapa en permanent förstörd nagel. Det är rekommenderat att du använder en nagelbandspinne istället och puttar ner nagelbandet.

Tips 3 – Bit inte på naglarna

Det är en dålig vana som förstör dina naglar. Nagelbitning betyder också att du kommer att behöva fila dem ofta för att säkerhetsställa att de håller sig jämna vilket resulterar i att dina naglar blir kortare än du kanske vill. Plus att det inte ser trevligt ut, varken nagelbitning eller naglarna.

Tips 4 – Undvik slitage

Dina naglar är inget verktyg. Även om det kan vara praktiskt ibland att använda dem till att ta bort en etikett eller skrapa bort någonting från ett bort; så är det viktigt att motstå att göra det regelbundet. Undvik skada och onödigt slitage genom att använda verktyg som är designade för den specifika uppgiften. Så nästa gång du tänker öppna ett brev, paket eller någon annan förpackning – använd en sax eller kniv istället.

Tip2 5   - Nagelfil

Naglar bryts av vid det svagaste eller mest utsatta delen. Använd Scholl elektriska nagelfil för att jämna ut oegentligheter. Fila, buffa och polera regelbundet kan vara ett bra sätt att ge dina naglar ”wow-looken”. Alla tre kan du lyckas med tillsammans med Scholl Velvet Smooth Elektronisk nagelvård system. Med tre olika huvuden för fila, buffa och polera så kommer du att få naturligt glänsande och fina naglar direkt. De kommer inte bara att se bra ut utan du kan också trimma dem till olika stilar – naturligt eller vill du stå ut i mängden? Du bestämmer. För bästa resultat, tvätta och torka händer och fötter föra användning.

Tips 7 – Återfukta

Uppfattar du dina naglar som torra och sköra? Du kanske inte dricker tillräckligt med vatten. Det kan vara så enkelt. Och genom att använda Scholl Nagelvårdsolja så kan du hjälpa till att återfukta och ge näring åt nagelbanden, naglarna och huden. Om dina naglar är för tunna så kan det vara så att de har haft för mycket kontakt med vatten och genom att använda nagelbandsolja kan det tillståndet lösas.

Angående hur ofta du måste använda det är helt upp till dig, visa använder det en gång i veckan och vissa en gång per dag precis innan läggdags. Om du utsätts för mycket spritning av händer så kan det hjälpa att applicera nageloljan två gånger per dag. Oavsett så är det rekommenderat att du låter oljan gå in i händerna under en liten tid. För en fin finish så använd Scholl nagelvårdsolja direkt efter att ha använd Scholl elektriska nagelvårdssystem, den kommer med en bra borste för att lättare applicera.

Tips 8 – Använd handskar

Att skydda dina naglar från yttre påfrestningar är en annan viktigt sak att komma ihåg när du ska ta hand om dem. Om dina naglar är för tunna så kan det vara på grund utav att du har för mycket kontakt med vatten. Det är rekommenderat att använda handskar när du gör hushållssysslor för att skydda naglar och nagelband mot vätska och kemikalier som kan förmjukna och skada dina naglar.

Tips 9 – Förebygg inåtväxande naglar

Speciellt för tånaglar, undvik runda former. Fila dem som en fyrkant och inte för korta. Om du har en inåtväxande tånagel kan den läka av sig själv när nagel börjar växa. Klipp inte, det gör det bara värre och kan orsaka infektioner. Om du har problem så träffa en fotspecialist.

Tips 10 – Ät rätt

Din diet kan också vara en orsak i hälsan och hur dina naglar ser ut. Att ha en diet med hög halt av antioxidanter – hittat i exempelvis blåbär, hjälper att skydda din kropp och även dina naglars celler.

Upptäck vår Velvet Smooth Nagelvård:

Lär dig mer om hur du tar hand om dina naglar med Scholl produkter.

  • Scholl Velvet Smooth™ Elektronisk Nagelfil
  • Scholl Velvet Smooth™ Nagelvårdsolja
  • Scholl Velvet Smooth™ Nagelvård refill
  • Scholl Nagelklippar
  • Scholl behandling för inåtväxande tånagel

 

 

 

På fotsulorna finns extremt många nervändar och det är inte alltid möjligt att stimulera alla bara genom att gå. Läs mer om hur zonterapi (reflexologi) kan hjälpa dig att slappna av.

Upptäck Mer

-Scholl Top Tip-

Trend

Adjöss med superlånga naglar. Nu är det inne med korta, välskötta naglar i 30-talsstil.

Glansiga, jämna och naturliga – så ser vackra tå- och fingernaglar ut. Att hålla dem i form betyder också att hålla dem friska.

Upptäck Mer