Vårtor & Fotvårtor


Så hanterar du vårtor och fotvårtor.

Vårtor & Fotvårtor – vad du behöver veta

Fotvårtor och vårtor är små, ofta hårda klumpar som utvecklas på den hårdare huden på foten och ibland på händerna. Dessa varierar i utseendet och kan dyka upp av sig själva eller i klungor. De orsakas av en infektion med humant papillomavirus (HPV), som gör så att en stor mängd keratin bildas – det hårda proteinet som finns i hår och naglar – och utvecklas i det yttersta lagret av huden. Detta skapar en hård, grov form av vårtan eller fotvårtan.

Upptäck

Hur man tar bort fotvårtor på rätt sätt

Om du har en fotvårta är du inte ensam, då de flesta av oss kommer råka ut för dem någon gång i vårt liv. Fotvårtor är en typ av vårtor som utvecklas på fotsulan och, som alla vårtor, orsakas av ett virus som tar sig in i huden genom små skärsår eller skrapsår och kan spridas väldigt enkelt. Fotvårtor ser ofta annorlunda ut jämfört med andra vårtor eftersom trycket och vikten som de är med om när du går eller står trycker in dem i huden, vilket kan göra att de gör ont. Fotvårtor är inte skadliga men kan hänga kvar under en lång period om de inte behandlas. Att ta bort vårtor och fotvårtor är lätt med några enkla steg.

Upptäck

Hur man tar bort fotvårtor: En steg-för-steg guide

Det kan egentligen hända att vem som helst upptäcker en fotvårta på foten. Den här guiden ger dig viktig fakta och tips på hur du kan ta bort fotvårtor permanent.

Upptäck