Zonterapi för fötterna

 

Massage för välbefinnande och avslappning! På fotsulorna finns extremt många nervändar och det är inte alltid möjligt att stimulera alla bara genom att gå. Läs mer om hur zonterapi (reflexologi) kan hjälpa dig att slappna av.


Vad är det?

Zonterapi (reflexologi) är en särskild massageteknik som innebär att specifika områden på foten masseras för att  påverka olika organ eller kroppsdelar.

Vad används det för?
Zonterapi (reflexologi) på fötterna anses kunna stimulera inre organ, lindra olika psykiska och fysiska tillstånd och motverka muskelspänningar. Många tar hjälp av zonterapi för att motverka fysiska och känslomässiga problem och för att lindra oro och stress.

Vad ingår i ett behandlingsbesök?
Varje behandling varar i cirka en timme och utförs med patienten bekvämt liggande på ett massagebord med huvudänden lätt upphöjd. Terapeuten trycker och masserar med tummarna på specifika punkter på foten enligt en karta över reflexzonerna.

Hur många behandlingar behövs?
Zonterapeuten föreslår ett antal behandlingar utifrån vilka problem patienten har. Vanligtvis tar det åtminstone 5-6 behandlingar innan du märker resultat.

Resultatet?
En avslappnad känsla och förnyad energi i hela kroppen!