Undvik torr hud för mjuka, vackra fötter

 


Mellan vinterstövlar, nätter ute på dansgolvet och morgonjoggningen kan man med rätta konstatera att våra fötter utsätts för både väder och vind. Oavsett livsstil är torr hud ett vanligt problem - speciellt på fötterna. Huden på dina fötter har en tydligare reaktion på torrhet, eftersom den har färre oljekörtlar än huden på resten av kroppen [1]. Som tur är krävs det inte hjärnkirurgi för att behandla torr hud på fötterna. En enkel, daglig och återfuktande rutin kan hjälpa dig på vägen till att få mjuka och fräscha fötter samt självförtroendet att visa upp dem.

Vikten av återfuktande
När det kommer till torr hud är det viktigt att hålla sig återfuktad. Det är här kvalitets-återfuktande kommer in. Intensiva fotkrämer absorberas av huden och hjälper till att behålla dess egna naturliga fukt i det yttersta lagret. Det fungerar även som en extra barriär som skyddar din hud från väder och vind [2]. Närande ingredienser som A och E vitaminer, vilka finns i Scholl Velvet Smooth Dagkräm, är perfekta vapendragare i att behandla torr hud [3]. Krämen kan användas dagligen, efter en fotskrubb eller efter en dusch, för att hålla din hud återfuktad och mjuk längre. Du kan till och med behålla krämen på över natten och vakna upp med ett mjukt och lent resultat!


Skrubba bort!
Resultatet av torr hud visas som överflödig död hud på ytan av våra fötter. Innan du applicerar din återfuktande kräm, varför inte ge dig själv en spabehandling hemma genom att skrubba med Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller för att få bort den döda huden. För bästa resultat, applicera din återfuktande kräm direkt efteråt [4].


Ingen mer vintersömn
Det kan vara lockande att strunta i våra fötter under vintermånaderna, medan våra fötter är inbäddade i mysiga lager av strumpor och vinterstövlar. Att visa upp dina fötter kanske inte känns så lockande just då. Men om du ignorerar din torra hud under denna period kommer du vara tillbaka där du startade när sandalerna och klackarna kommer fram ur garderoben! Varför inte försöka ge dina fötter lite ÖKO (Öm Kärleksfull Omsorg) under vintermånaderna och vara väl förberedd när det första besöket till stranden nalkas?


Putsa inte för mycket
Även om skrubbning är ett bra sätt för att hantera torr hud, är det viktigt att inte skrubba för hårt. Det kan ta ett tag innan skrovlig och sårig hud läker och kan till och med orsaka infektion. Det är bättre att skrubba försiktigt en gång i veckan än att göra för mycket endast en gång.


Håll dina fötter torra efter behandling
Detta kanske låter som ett konstigt råd när du ska behandla torr hud, men att hålla din hud fri från fuktiga miljöer är väldigt viktigt för din huds hälsa. Det är viktigt att återfukta men att använda fuktiga strumpor eller skor eller att inte torka dina fötter ordentligt är aldrig en bra idé [5].

Det finns ingen anledning att oroa sig över torr hud längre. Börja med en enkel rutin med återfuktande kräm och följ dessa praktiska tips för att hålla dina fötter mjuka, friska och redo för gatorna.

1. http://health.howstuffworks.com/skin-care/moisturizing/basics/moisturize-feet.htm

2. http://health.howstuffworks.com/skin-care/moisturizing/products/skin-moisturizers.htm

3. http://health.howstuffworks.com/skin-care/moisturizing/basics/moisturize-feet1.htm

4. http://www.netdoctor.co.uk/interactive/gallery/main.php?g2_itemId=2067&g2_tab_id=

5. http://www.netdoctor.co.uk/interactive/gallery/main.php?g2_itemId=2069&g2_tab_id=