Torr hud på vintern

 


När temperaturen sjunker och luften blir torr, så kan även din hud bli likadan. Så, kom ihåg effekterna av vintern på huden och hur du kan övermanna dem för att se till att din hud håller sig mjuk och glänsande året runt.

Skydda från torrhet

Ditt ansikte kanske tar den största stöten av vinterns kallare temperaturer men dina fötter är inte immuna mot kylan. Vintrigt väder kan göra så att de naturliga oljorna som finns i huden kan avdunsta och eftersom våra fötter är naturligt torrare än andra delar av kroppen kan de lida ordentligt under de kalla månaderna.

Se till att förhindra torr hud på fötterna med ett lager fotkräm varje morgon för att hålla inne fukten och förhindra att huden blir uttorkad. Prova Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum vilket är perfekt att applicera snabbt innan du klär på dig – den icke-oljiga formulan absorberas snabbt in i din hud och håller dina fötter mjuka och lena hela dagen.Hantera hård hud

I värsta fall kan den torra huden på dina fötter utvecklas till spruckna hälar som kan göra det smärtsamt att gå. Ta tag i det innan detta händer genom att regelbundet ta bort hård hud med en fotfil. Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller är idealisk för att avlägsna hård hud snabbt då rollerhuvudet med mikro-slipmedel fungerar genom ett knapptryck och hjälper till att skrubba bort hård hud enkelt och supersnabbt.

Avsluta sedan med att applicera en närande fotkräm, som t.ex. Scholl Velvet Smooth Dagkräm, vilken snabbt absorberas och lämnar fötterna mjuka och friska.Prova en nattrutin

Har du inte tid att hantera torr hud på fötter på morgonen? Nattetid kan vara ett perfekt tillfälle att ta hand om effekterna som vintern har på din hud. Även om dina fötter inte ser torra och uttorkade ut kan en nattlig fotvårdsrutin vara ett utmärkt sätt att hålla den torra huden borta.

Tvätta först dina fötter – du kan prova ett lugnande fotbad med Scholl Velvet Smooth Fotbad, vilken kombinerar grön kaviar, marinserum och E-vitamin för att nära, rengöra och mjuka upp. Fortsätt sedan med en fotkräm som är utformad för att förhindra torr hud på fötterna. Scholl Velvet Smooth Nattkräm är perfekt för kalla vinterkvällar. Massera in den i dina fötter och sätt sedan på dig några bomullsstrumpor - inte bara för att förhindra att dina fötter blir kalla utan även för att hjälpa fukten att tränga djupare in i fötterna. Du kommer vakna upp varje morgon med de mjukaste fötterna, redo att möta dagen.