Säg hejdå till torr hud och få vackra fötter!

 

 

Många människor lider av torr hud på deras fötter. Till skillnad från andra delar av vår kropp är huden på våra fötter naturligt torr eftersom de inte har några olj-körtlar, så de förlitar sig på tusentals svettkörtlar för att hålla sig återfuktade.

Om du inte återfuktar regelbundet kan torr hud på dina fötter bli värre väldigt snabbt, se fult ut och kommer inte se friskt och vackert ut. Det kan även bli smärtsamt och klia vilket leder till obehag. Genom att ta bort den gamla, döda huden och återfukta den nya kommer dina fötter snart vara återställda och både se och kännas fantastiska.

Känna igen torr hud på fötter

Torr hud på fötter ser sprucken ut och kan ibland vara röd och klia. Vanligtvis kan den största delen av den torra huden vara vit, istället för gul (som oftast är fallet med förhårdnader). Den kan skilja sig från att vara hård och torr till smärtsamma fjälliga områden och röda kliande märken.

Även om alla kan lida av torr hud på fötterna är det mer troligt att du drabbas ju äldre du är. Det kan uppstå var som helst på fötterna men vanligast är att det drabbar hälarna, trampdynan och sidorna av fötterna.

Även om huden på våra fötter är naturligt torr finns det många saker som kan göra det värre. Några av de vanligaste orsakerna till torr hud på fötterna är att man har duschat eller badat i väldigt hett vatten, sträva tvålar som drar bort fuktighet från huden, kallt väder och torr luft (till exempel, när vi har värme eller luftkonditionering på), åldrande och överdrivet mycket solexponering.

Även om symptomen från en början är milda, kan de lätt bli värre och utvecklas till andra problem om de inte behandlas. Långvarig torr hud på fötterna är svårare att ta hand om och fixa till. Du kanske slutar upp med torra, spruckna fötter som är smärtsamma, eller även infekterade, så det är viktigt att du behandlar torr hud på fötterna med en regelbunden rutin för fotvård.
Bästa tipsen för mjukare hud

Det finns enkla steg du kan ta för att hålla torr hud på fötterna borta och återfukta all hud som är skadad.

 

  • Återfukta dina fötter dagligen.
  • Använd skor som låter dina fötter andas. Men om du har sandaler i varmt väder ska du komma ihåg att smuts och hetta kan torka ut din hud, så rengör och återfukta dem ordentligt i slutet av dagen.
  • Välj mjuka och bekväma strumpor då torr hud på fötterna är speciellt känslig för strumpor som irriterar, vilket kan göra huden torrare och mer kliande.
  • Drick mycket vatten för att hålla din hud återfuktad och försök att öka ditt intag av viktiga fettsyror (som finns i canolaolja, linfröolja, valnötter och nattljusolja). Det kan hjälpa torr hud genom att minska mängden vatten som försvinner genom hudens yta.
  • Inkludera borttagning av torr/hård hud i din dagliga skönhetsrutin för att förhindra uppbyggnader. 
    • Byt ut sträva tvålar mot en produkt som är specialdesignad för torra fötter, som Scholl Velvet Smooth Fotbad, som adderar fukt.
  • När du har lagt dina fötter i blöt, bevara fukten med Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum, och du kommer snart se en tydlig förbättring. Med användning av en specialdesignad kräm som innehåller den viktiga omega-6, A och E vitamin, eller en fotbehandling över natten som t.ex. Scholl Velvet Smooth Nattkräm, kommer din hud att ha den bästa chansen för att absorbera fukt och behålla en mjuk, smidig känsla och utseende.