Snabba lösningar för sprucken hud inför sommarsäsongen

 

Sommaren är på väg vilket betyder att du snart kommer vilja ha dina fötter i dina vackra sandaler och högklackade skor. Om dina hälar är torra och spruckna, kanske du inte ser fram emot det. Men oroa dig inte, det finns många sätt att få dem att se smidiga och vackra ut igen – och om du börjar nu, kommer du precis vara redo i tid för solskenet!

Botemedel för sprucken hud

Det finns många olika botemedel med hemmagjorda medel, som att lägga dina fötter blöt i varmt vatten och citronjuice* - syran i citroner kan vara väldigt effektiv för att mjuka upp hård hud som kan leda till sprickor. Det finns två metoder du kan använda för spruckna hälar. Ta antingen bort den hårda huden där sprickorna finns eller återfukta huden - eller båda! Dessa metoder tar både hand om orsaken och effekten. Om det inte gör dig något att det kan bli lite stökigt i köket medan du försöker mjuka upp dina hälar, kan du köpa Scholl Kräm för Spruckna Hälar Active Repair K+ som fungerar bäst vid applicering två gånger om dagen. Scholl Kräm för Spruckna Hälar är klinisk bevisad att återställa och lindra torra, hårda och spruckna hälar och ger synligt resultat inom endast 3 dagar.

 

Scholl Kräm för Spruckna Hälar - ingredienserna och fördelarna

  • 25 % Karbamid: Penetration djupt in i epidermis, stänger in fukt och återfuktar trots förhårdnad hud.
  • Ultraraffinerad grad av lanolin Hög dos av förfining – mer passande för människor med diabetes och känslig hud. Bevisad återbyggnad av naturliga barriärer och egenskaper som sårläkning.
  • Vatten-i-olja-emulsion, som med en ocklusiv verkan, skapar ett tunt lager på huden: Hjälper de återfuktande ingredienserna att tränga in i epidermis, förminskar vattenförlusten genom avdunstning och hjälper huden att behålla vatten längre.
  • Drieline™: En ingrediens som har visat sig öka kollagen*-syntes. Kollagen ger huden sin elasticitet, vilket hjälper till att skydda mot delningar och sprickbildningar. *vitro-test.
  • Pantenol: Vitamin B5 förbättrar hudens tillstånd.
  • Bisabolol: En lugnande ingrediens för att minska obehaget av spruckna hälar.
  • Icke-oljig och lättabsorberad: Snabbt och enkelt att applicera på din hud så strumpor kan sättas på snabbt efter applicering av krämen.

 

Det bästa är att applicera på kvällen, precis innan läggdags, med ett par strumpor över. Detta kommer ge dina fötter tid att låta allt av produkten sjunka in. Krämen innehåller keratin som hjälper den naturliga förnyelseprocessen av huden och skapar en naturlig barriär för snabbare återbyggande av spruckna hälar. Keratin är en viktig komponent av celler som bygger upp den skyddande strukturen i hud, hår och naglar. Det kan ge synliga resultat inom endast tre dagar. Det bör hjälpa dig på vägen mot lena och fina hälar! En annan lösning kan vara att använda Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller för att reducera tjockleken av den hårda huden på dina fötter. I svårare fall kan du behöva hjälp av en fotvårdsspecialist för att avlägsna det tjocka lagret av förhårdnader. Försök att undvika att ta bort dina naturliga oljor om det är möjligt, då dessa hjälper till att skydda din hud och förhindra sprickor. Oljor skalas av från din hud vid väldigt hett vatten eller från hårda tvålar. Medan regelbunden badning uppmuntras för att hålla din hud ren, så är det inte att rekommendera att ha vattnet för varmt och använd inte tvålar med en extremt hög pH-nivå.

 

*http://www.footvitals.com/skin/dry-feet.html