Spruckna hälar


Tips och tricks för att undvika spruckna hälar.

Om orsaker till och hur man förhindrar spruckna hälar

Din hud är som en mänsklig sköld; den skyddar dig från smuts och infektioner. Men den kan inte skydda dig ordentligt om den är skadad. Sprucken hud är en sådan sak. Det gör ont, och är inte den estetisk vackraste saken i världen!

Upptäck

De vanligaste orsakerna till spruckna hälar, och hur du unviker dem

Spruckna hälar kan uppkomma på grund av flera orsaker, från avsaknad av fuktighet till skor som utsätter fötterna för mycket exponering. Om du märker av symptom som torr, tjock hud runt dina hälar, eller upplever sprucken hud eller ont i hälarna, så är det bra om du vet orsakerna till detta, så du kan förhindra framtida återfall av detta.

Upptäck

Snabba lösningar för sprucken hud inför sommarsäsongen

Sommaren är på väg vilket betyder att du snart kommer vilja ha dina fötter i dina vackra sandaler och högklackade skor. Om dina hälar är torra och spruckna, kanske du inte ser fram emot det. Men oroa dig inte, det finns många sätt att få dem att se smidiga och vackra ut igen – och om du börjar nu, kommer du precis vara redo i tid för solskenet!

Upptäck

Hur man bäst hanterar sprucken hud

Sprucken hud är ett problem som många människor stöter på, och det finns många orsaker till varför det uppstår. Att hitta den bästa metoden för att behandla sprucken hud handlar oftast om att identifiera orsakerna och sedan behandla problemet på rätt sätt.

Upptäck

Ingen anledning att dölja dina hälar!

Spruckna hälar – eller hälsprickor som de ibland kallas – är ett vanligt fotproblem, men det ska inte betyda att du behöver stoppa undan dina favoritskor i skåpet. Om du döljer dina hälar på grund av spruckna hälar, är det här vad du behöver veta – och hur du får dem att se och kännas mjuka och smidiga igen. Spruckna hälar orsakas av att huden i området går sönder, ofta på grund av att det har blivit torrare, tjockare och förlorat elasticitet. När huden förlorar sin smidighet, kan vardagliga sysslor som att gå, göra så att huden spricker och går sönder. Du kanske även känner smärta när du står och har vikt på fötterna. Men de goda nyheterna är att i de flesta fall kan detta enkelt behandlas hemma.

Upptäck