FiskbehandlingFiskbehandling är en exfolierande behandling för fötterna som utförs med hjälp av fiskar i ett särskilt akvarium. Det låter kanske lite märkligt men det är klart värt att testa.


Har du hört talas om det?
I Turkiet och Mellanöstern har man använt den här metoden i många år, men det är först på senare tid som det också har blivit populärt i Europa. Det hela går ut på att du badar fötterna i en balja med små fiskar i cirka 20–30 minuter. Under tiden äter fiskarna upp nagelband, liktornar och förhårdnader och avlägsnar död hud.

 

Vilken sorts fiskar är det?
Garra Rufa-fisken eller doktorsfisken som den också kallas kommer från regionen Kangal i centrala Turkiet. Fiskarna saknar tänder och använder sina små sugande munnar för att äta alger, eller i det här fallet hud från våra fötter.

Är det obehagligt?
Nej, det är ett naturligt sätt att peela fötterna och samtidigt får du en lätt massage! I början kan det kittla lite, men när du vänjer dig känns det riktigt behagligt.

 

Är det säkert?
Den övergripande risken för infektioner är sannolikt låg om du besöker ett spa med god hygienstandard. Vi rekommenderar att du bara besöker spaverksamheter med korrekta tillstånd. Om du har skärsår, infektioner, blåsor eller vårtor på händer och fötter eller om du har symtom på diabetesfot bör du undvika den här behandlingen.