Undvik liktornar på en stor utekväll

 

 


Det är dags för den där utekvällen som du har väntat på. Du har klänningen, sminket, det nya håret, med hur är det med skorna? Är dina fötter redo? Obekväma stela skor eller smickrande med smärtsamma höga klackar kan göra ont om de sällan används. Undvik den bultande, smärtsamma känslan och förbered dina fötter, och dina skor, med våra tips för att förhindra liktornar när du klär upp dig för den stora utekvällen. 

Vad är en liktorn?

Liktornar är områden med hård hud på dina fötter som kan orsaka en bultande, smärtsam känsla när du går omkring eller står i långa perioder, speciellt när du använder nya skor som dina fötter inte är vana vid eller höga klackar. Liktornar är formade som en omvänd kon där den inre “punkten” ofta pressar på nervtrådar, vilket kan orsaka smärta och obehag, vilket gör det obekvämt att gå, speciellt i tajta skor som höga klackar. Det finns ofta ett område med förhårdnader/hård hud som ligger över liktornen.

 

Varför har jag dem?

Liktornar orsakas av konstant friktion och tryck på områden på din fot som bär vikt. Om dina fötter är beniga, kan du vara benägen att få liktornar då det inte är mycket naturligt skydd på dina fötter för att skydda dem från vardagligt tryck, eller om du har en blåsa, där leden mellan stortån sticker ut. Annars kan de orsakas av sättet du går på, eller genom användning av fel skor, antingen för tajta eller för lösa.

 

Vad kan jag göra åt dem?

En sak i taget, innan du ens köper dina nya festskor, se till att de passar ordentligt. Om de klämmer eller skaver dina fötter i affären, finns chansen att det kommer kännas mycket värre efter några timmar och alla liktornar du har kommer blossa upp. Och om du vill förebygga smärta och obehag, varför inte sätta in en stödjande gel-sula inuti skorna för att förhindra tryck på liktornar och områden där du kan ha problem med tryck. Oroad över att din fotsmärta kommer vara outhärdlig i slutet av kvällen? Inga problem, sätt bara ner ett par flip-flops eller platta skor i din väska så du kan sätta på dig dem och lindra trycket av de höga klackarna.

 

Ta bort liktorn

Självklart är det bästa sättet att njuta av en utekväll, smärtfritt, genom att ta bort liktornar. För liktornar på dina tår prova en riktad behandling som Scholl Avlastningskuddar till Liktornar. Sätt på dem på liktornen innan din utekväll för omedelbar lättnad för smärta och tryck. För en behandling som ger resultat inom så lite som fem dagar, prova Scholl 2i1 Express Liktornsbehandling, som kan användas för att behandla flera liktornar på samma gång, antingen hårda liktornar på toppen av tårna och på undersidan av fötterna samt även mjuka liktornar mellan tårna. Denna tvåstegsbehandling inkluderar en skrapa för att skrubba bort de övre lagren av liktornen, samt en behandlingsvätska, som tränger in i liktornen, vilket hjälper till att mjuka upp och ta bort den.