Liktornar

Så hanterar du liktornar.

Hur man tar bort liktornar

Liktornar är namnet på de små cirklarna som kan formas på foten på grund av hårt tryck på huden. De uppkommer ofta genom dåligt eller tajt sittande skor, men kan även uppkomma på beniga fötter, då det finns mindre skydd från trycket utifrån mot benet och en liktorn bildas av det trycket.

Upptäck

Hur man undviker liktornar

Liktornar är en åkomma som kan uppstå på grund av förlängt, hårt tryck på huden. Det finns många orsaker till att de kan uppstå, som för tajta skor, eller om dina fötter är väldigt beniga, men den underliggande orsaken är ofta på grund av dålig dämpning.

Upptäck

Fakta och enkel borttagning

Liktornar är din huds försvarsmekanism när den försöker skydda sig mot friktion och gnidning, men tyvärr, kan liktornar även vara ömma och fula. Dessa tjocka, hårda områden av hud kan göra det smärtsamt att gå och dyker oftast upp på trampdynan, på tårna, på utsidan av lilltån (där skor gnider emot), och mellan lilltån och tån bredvid.

Upptäck

Undvik liktornar på en stor utekväll

Det är dags för den där utekvällen som du har väntat på. Du har klänningen, sminket, det nya håret ... men hur är det med skorna? Är dina fötter redo? Obekväma stela skor eller smickrande men smärtsamma höga klackar kan göra ont om de sällan används. Undvik den bultande, smärtsamma känslan och förbered dina fötter och dina skor med våra tips för att förhindra liktornar när du klär upp dig för den stora utekvällen.

Upptäck

Typer av liktornar och orsaker till liktornar

Låt oss titta på huvudorsakerna till att liktornar uppstår på dina fötter och hur vanliga vanor kan leda till att du får dem.

Upptäck