Vad är en iläggssula
Om iläggssulor
Oavsett stående eller gående, tillbringar de flesta av oss mer än halva våra liv “på våra fötter”. Det är en bra sak, eftersom ett aktivt liv håller oss i form. Hur som helst, om vi antar att en vanlig människa går tre gånger runt jorden under sin livstid, är trycket på våra fötter enormt. Det är därför många människor, speciellt de som behöver vara på fötter en stor del av sin tid, likväl de som aktivt hajkar, går eller joggar på fritiden, ofta lider av trötta eller onda fötter. För många människor har detta blivit det ”normala”, men det behöver inte alltid vara så. Du kanske har hört talas om iläggssulor tidigare, eller du kanske till och med använt ett par, men vad är de till för? Iläggssulor kan variera från att användas som vanlig fotvård till mer medicinsk nödvändig hjälp. De kan hjälpa till mot krämpor som kan drabba fötterna eller din hållning. Mestadels är de till för att underlätta för våra trötta och onda fötter från att kännas slitna, speciellt mot den dagliga stressen som vi utsätts för varje dag. Brist på tillräcklig dämpning och stöd kan leda till att dina fötter känns trötta, så ju bättre stöd desto bättre känner sig fötterna. Då det finns så många olika sorters iläggssulor tillgängliga, lär dig mer om fördelarna här, och prova för dig själv.


Fördelarna av bekväma iläggssulor
Iläggssulor är inte bara för medicinska förhållanden; det finns ett flertal fördelar med att använda dem inuti dina skor:
Bekvämlighet – Det kan vara så att du tillbringar mycket tid springande som servitör eller servitris, eller stående som ett butiksbiträde, och i dessa fall kanske du vill ha ett extra stöd för dina fötter. Iläggssulor kan fungera som ett extra mjukt lager mellan dig och marken som stödjer dina fötter under dagliga uppgifter. De hjälper också till att absorbera stötar, vilket är bra för trötta leder. Det är oftast huvudskälet till att folk köper iläggssulor, speciellt i skor som är obekväma. Till sist skapar de även en bekväm miljö för dina fötter! 
Lukt resistent/tvättbar – Beroende på vilken typ av iläggssulor du vill köpa är en av fördelarna kanske att de är luktresistenta. Om du använder skor i en varm miljö, kan uppbyggande av svett lämna en efterhängande lukt. Deodoriserade eller uttagbara iläggssulor kan hjälpa till att lufta din sko.


Bekväma iläggssulor från Scholl
Scholl har nu utvecklat en ny lösning som gör dina skor till en bekväm zon, som tar bort bördan från fötterna och håller dem friska länge innan de blir trötta eller börjar göra ont: speciella iläggssulor med innovativ GelActiv teknologi. Dessa GelActiv iläggssulor från Scholl gör så att onda fötter numera hör till historien. Och eftersom alla har olika önskemål, finns dessa bekväma iläggssulor i tre olika varianter för olika typer av belastningar: GelActiv Everyday för fötter utsatta för normal stress och för användning av lediga eller dagliga skor som gympaskor, stövlar, låga skor eller pumps, GelActiv Sport med speciella dämpningsfunktioner för sportaktiviteter, och GelActiv Work för alla vars jobb gör det nödvändigt att stå upp i flera timmar åt gången.


GelActiv teknologi för bättre skokomfort
I hjärtat av GelActiv-tecknologin, utvecklad av fotvårdsspecialisterna på Scholl, finns den ergonomisk formade gel-kärnan i iläggssulorna som förser dem med en förbättrad stötabsorbering och dämpande effekt. Därav ger sulan foten bättre stöd. Området runt hälen, som är som mest pressat under gång, är utrustat med en blå, väldigt mjuk gel-kudde som ger fullt stöd. Bågen i mellanområdet stöds av en fastare gul gel-kudde, medan trampdynan stöds av ett stötdämpande mjukare gel-lager. I utvecklandet av denna innovativa teknologi lades speciell omsorg på att underlätta specifika och olika krav och typer av belastningar för foten. Detta ledde till att varianterna GelActiv Everyday, GelActiv Sport med dess stöd och stötdämpande effekt som lindrar belastningen på lederna, och GelActiv Work med dess reducerade tryck för fötter som utsätts för mycket stress och belastning, skiljer sig tydligt från varandra.


De olika typerna av iläggssulor – varje med sin egen tid för användning:
Sport: Sport iläggssulor fungerar genom att de ger stöd åt dina fötter under aktiva delar av ditt liv. Iläggssulorna ger bättre fotstöd medan du springer men kan även förminska stötarna du känner när du springer på hårt underlag. De är testade av idrottare och kan användas i alla typer av sportskor. Jobb: Iläggssulorna för jobb är designade för total bekvämlighet och den bästa dämpningen för människor med yrken där man tillbringar många timmar stående. Om du är på stående fot hela dagen hjälper de till att fördela vikten som normalt sätt endast läggs på trampdynan. De kan sättas in i arbetsskor, träningsskor eller dina dagliga skor. Everyday: För tunna, diskreta dagliga behov, såväl som för en hektisk och aktiv livsstil, kan innersulorna hjälpa till med det där extra stödet av bekvämlighet som dämpar det dina fötter utsätts för dagligen. Designade för lågskor, vanliga eller arbetsskor, håller de dina fötter bekväma hela dagen.


Medicinska fördelar
För de som lider av pronation eller andra typer av medicinska sjukdomar, kan iläggsulor vara den bästa hjälpen. Om du fortfarande upplever smärta i hälen, eller annan fotsmärta, rekommenderar vi att du går till en doktor eller en fotvårdsspecialist. De kommer kunna diagnostisera, samt hitta en orsak till din fotsmärta.