Fakta om hård hud

 


Att veta saker om hård hud (även känt som förhårdnader) är viktigt – speciellt om de ger dig problem. Ta reda på våra topp fem fakta om de rätta behandlingarna för hård hud i den här guiden.

Fakta

1. Det kan bara vara ett uppbyggande av hård hud men det kan vara obekvämt!  Huden på våra fötter kanske inte är lika känslig som den i våra ansikten, men den kan endast ta en viss mängd tryck. Det är naturligt att huden blir hårdare (bilda keratos) för att skydda strukturen av foten och sin egen hälsa.  

Dock kan överdrivet tryck under en lång period eller upprepad friktion göra att huden blir för hård, vilket även kallas hyperkeratos.

2. Hård hud tenderar att bildas på två olika ställen på foten. Förhårdnader även kan bildas på händerna, men man hittar dem oftast under foten eller på hälen. Fotdynan tar emot mest vikt när du står eller går och hälen gnids ofta emot dåligt sittande skor.  

3. Ta bort din hårda hud regelbundet:  Vi har alla en del hård hud dock får vissa människor hårdare hud medan andra inte får det. Nyckeln till att inte låta det bli ett smärtsamt problem är att se till så att det inte byggs upp med tiden. Titta efter på dina fötter varje vecka och fila bort överbliven hård hud med exempelvis en elektronisk Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller.

4. Håll dina fötter återfuktade: Om dina fötter känns torra, behandla dem med en salva eller återfuktande kräm, så som Scholl Velvet Smooth Dagkräm. För att optimera effekten, applicera krämen efter du har badat eller duschat när huden är mjukare och mer absorberande.  

5. Är det en liktorn? Är det en förhårdnad?  De kan se lika ut men förhårdnader är ovalformade med en hård och gul yta. De producerar även en brinnande känsla – mer obehag än smärta – medan liktornar ger en skarp smärta eftersom den hårda kärnan pressas mot nervtrådar.

Så, finns det en lösning? När det gäller förebyggande är det livsviktigt att hitta rätt skor. Se till att du har rum mellan din stortå och toppen av skon. Köp dina skor senare på dagen när dina fötter är som störst – de tenderar att svälla under en dag medan du går*.  

För ett enkelt, säkert och snabbt sätt att ligga före uppbyggandet av hård hud, prova Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller. Denna geniala apparat har ett roterande micralumina rullhuvud med diamantkristaller som på hög fart försiktigt polerar bort hård hud. Det finns tre olika huvuden för olika tjocklekar på huden.

 

*http://www.nhs.uk/Conditions/CornsandCalluses/Pages/CornsandcallusesPrevention.aspx