Tuff vinter, mjuka fötter

 

 

Vintern kan vara kall, hård och ganska elak mot din hud men den behöver inte vara tuff mot dina fötter också. Ta reda på vad det krävs för att behålla dina mjuka och vackra fötter under de kalla vinterdagarna.

1. Ge dina fötter lite extra vård

De kyliga vinterdagarna kan betyda att dina fötter är konstant inbäddade i tjocka strumpor och stövlar men det betyder inte att du kan glömma att ta hand om dem fram till att det blir vår. En regelbunden fotvårdsrutin är lika viktigt under vintern som det är under andra tider av året för att förhindra uppbyggnad av hård hud och förhårdnader samt för att hålla dina fötter vackra och mjuka. Försök att lägga tid, åtminstone en gång i veckan, på fotvård och dina fötter kommer att tacka dig.

 

2. Skrubba

Att ta bort uppbyggnad av hård hud är inte endast till för sandalsäsongen när dina fötter syns. Regelbunden skrubbning av dina sulor med en fotfil, även under vintern, kommer förhindra uppbyggnad av tjock hud och för,hårdnader, vilka både kan orsaka tryck och smärta om du tillbringar mycket tid stående. Håll dina fötter vackra och mjuka med Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller - en elektrisk fotfil med rollerhuvud med mikro-slipmedel som hjälper till skrubba bort hård hud enkelt och snabbt, så att du kan tillbringa mer tid på att mysa i soffan och ändå vara redo för fest på nolltid!

 

3. Gör återfuktandet av dina fötter till en del av din skönhetsrutin

Kombinationen av kallt väder utomhus och varm, torr uppvärmning inomhus kan förstöra fuktnivån på vår hud. Våra ansikten kanske tar den värsta stöten men även våra fötter kan lida av det. Der gör sulor och hälar torra, fjälliga och kan i värsta fall ge smärtsamma sprickor. 

Förebygg problemen genom att göra återfuktandet av dina fötter till en del av din dagliga fotvårdsrutin -  precis som med att borsta tänderna. Använd en speciellt utformad fotkräm som är rik på fuktgivande ingredienser för att verkligen tackla torrheten. 

Scholl Velvet Smooth Nattkräm är perfekt för mysiga kvällar. Du kan massera in den i dina fötter innan läggdags, sätta på dig några bomullsstrumpor för att stänga in fukten och vakna upp på morgonen med silkeslena fötter. Kan det bli lättare?