Tips för vackra, friska fötter

 

För friska och vackra fötter

När sommaren är här älskar vi alla att gå runt i öppna sandaler men tyvärr är våra fötter oftast den delen av kroppen vi tar minst hand om och de ser inte alltid ut som sitt bästa jag. Och, om förhårdnader inte avlägsnas, kan den känsliga huden på fötterna slitas och bli mer mottaglig för bakterier. Torr, fjällig hud och förhårdnader bör därför avlägsnas regelbundet när de uppkommer.

Regelbunden pedikyr

En pedikyr är en bra start men för att hålla dina fötter vackra och friska bör du börja se efter dem ordentligt! Det är bra att komma in i vanan av regelbunden fotvård så ofta du kan, men det betyder inte att du behöver göra en dyr visit på salongen – det är lika lätt att ge dig själv en hemgjord pedikyr och det kan även vara ett trevligt sätt att skämma bort dig själv!

  • Börja med dina tånaglar. Ta bort gammalt nagellack och klipp tånaglarna rakt över, och om du kan, använd nagelsax för bäst resultat.
  • Nu är det dags att blöta dina fötter i en balja med varmt vatten. Detta kommer hjälpa att mjuka upp huden för nästa steg. Du bör ha dem i vattnet i 10-15 minuter så luta dig tillbaka, ta det lugnt och njut av lite ”egen” tid.
  • Nästa steg är att ta bort den döda huden och det finns flera sätt att göra detta. Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med diamantkristaller är ett av de lättaste och mest bekväma sätten då du endast sätter på den och håller den över hårda områden av hud i några sekunder för att få bort dem.
  • Efter att du använt din Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil, skölj fötterna i baljan. Tillsätt några droppar av Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum som innehåller grön kaviar, sjöserum och vitamin e för ett lugnande och rengörande fotbad. Använd en fuktgivande skrubb för att avlägsna all död hud från andra områden av dina fötter.
  • Före du sköljer och torkar dina fötter för sista gången, använd en borste, som en gammal tandborste, för att skrubba bort all smuts från dina tånaglar. Efter detta, skölj än en gång och torka dina fötter ordentligt.
  • Nästa del är den bästa för många! Massera en tjock, fuktgivande kräm in i fötterna – förutom att det känns underbart, kommer detta förbättra blodcirkulationen. Scholl Velvet Smooth Dagkräm innehåller Hydramin™, Daymoist™, A och B vitaminer och Omega-6 och den återfuktar fötterna under dagen med denna speciella formula.
  • Som en del av din pedikyr, använd den här krämen när du har tid under veckan, eller när dina fötter behöver ett lyft. Den absorberas inom 60 sekunder och är icke-fet vilket gör den perfekt för daglig användning.
  • Som avslut, sätt på dig ett par strumpor så du håller fötterna varma och låter återfuktaren sjunka in i huden. Dina fötter bör nu vara mjuka och släta. Det bästa sättet att hålla dem så är att ge dem en pedikyr så ofta du kan.