Skäm-bort-mig-kväll

 

Att ha en lyxig och avslappnande kväll kan hjälpa dina tår och sulor att både kännas och se så mycket bättre ut. För att göra det ännu roligare: bjud in din bästa vän så att ni kan ha en tjejkväll tillsammans! Här är vår guide för hur du, steg för steg, kan förbereda en skön kväll för dina fötter för att få dem vackra, mjuka och friska…

1. Förbered omgivningen

Att skämma bort sig själv ska inte bara vara roligt, utan skönt och avslappnande också. Först: förbered omgivningen. Försök skapa en avslappnande, spa-lik miljö på platsen där du tänker göra din pedikyr. Att tända några doftljus och spela lugnande musik i bakgrunden kan hjälpa. Innan du börjar: se till att du har tillräckligt med rena handdukar, alla redskap för fotvård och pedikyr som du ska använda på en armlängds avstånd och någonstans bekvämt att sitta.

 

2. Komma igång

Innan du gör något annat ska du ta hand om torr hud och förhårdnader på dina fötter först. Vissa säger att det är den viktigaste delen i en pedikyr eftersom mjuka fotsulor verkligen kan förändra utseendet på dina fötter så att de ser fina och omhändertagna ut. Använd Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller på torr hud. Denna elektroniska fotfil har en ett rollerhuvud med mikro-slipmedel som kommer hjälpa dig att putsa bort hård hud lätt och supersnabbt.

 

3. Skrubba

Nu är det dags att skrubba. Detta hjälper till med att ta bort död, fjällig hud på både toppen av foten och på fotsulorna samt får igång cirkulationen och göra dina fötter mjuka. Det är enkelt att göra din egen skrubb genom att använda grovt havssalt blandat med oliv- eller kokosnötsolja. Massera sedan in blandningen överallt på dina fötter – ovanpå och på sulorna – innan du sköljer och torkar fötterna noggrant.

 

4. Putsa och återfukta

När dina naglar väl har mjukats upp, är det lättare att klippa dem. Använd en tånagelsax och klipp varje nagel rakt över så att du lämnar några millimeter av den vita biten av nageln innan du filar ner de skarpa kanterna försiktigt med en nagelfil. Applicera sedan en återfuktande fotkräm eller ett serum för att få dina fötter att se och kännas mjuka. För att gå vidare med dina naglar och nagelband, applicera en droppe nagelvårdsolja på varje nagel och skrubba in det i nagelbanden också.

 

5. Gläns vidare

Avsluta din pedikyr med att ge dina tånaglar en vacker och frisk lyster. Istället för att applicera nagellack, försök att få enkla och naturligt skinande naglar med Scholl Velvet Smooth Elektronisk Nagelfil - en elektrisk apparat för nagelputsning som filar, putsar och får dina naglar att glänsa snabbt och enkelt. Använd putsredskapet för att jämna ut ojämnheter och mjuka upp nagelns yta och fortsätt sedan med redskapet för glans för att ge naglarna ett friskt skinande utseende på direkten. För att ta reda på hur du använder Scholl Velvet Smooth Elektronisk Nagelfil, titta på vår video här.