Håll dina fötter vackra och utan förhårdnader under sommaren

 

Sommaren är en av de bästa tiderna på året. Den bjuder på fantastisk mat, flera ursäkter för att gå ut, och självklart ledighet! Tyvärr, bjuder den även på en mängd fotvårdsutmaningar. Många människor lever under det falska intrycket att fötterna kan låtas vara som de är, utan någon extra vård eller omsorg, men så är inte fallet. För att få dina fötter att se och kännas vackra, behöver du se till så att du tar hand om dem regelbundet – speciellt på sommaren, när vanor och förhållanden ökar risken för slitna fötter.

 

Gå inte med fuktiga fötter

Att ha fuktiga fötter skapar en perfekt grogrund för svamp och bakterier som orsakar hud- och nagelinfektioner att frodas. När det är varmt, och du svettas, eller om du tar på dig dina skor för snabbt efter ett bad, kan du skapa ett Shangri-la för vilken infektion som helst. Om du känner att dina fötter känns fuktiga, prova att ändra på detta så snabbt som möjligt genom att byta skor och strumpor, om du har möjlighet.

Låt dina fötter andas

I värmen är det viktigt att inte använda skor som är för tajta eller som begränsar. Om dina fötter inte får tillräckligt luftflöde, kan de börja svettas väldigt mycket, samt orsaka andra problem, som blåsor och förhårdnader. Förse dig med en lättare sko som en sandal eller en tygsko.

Återfukta

Det varma, torra vädret har en tendens att torka ut din hud, och dina fötter är inte immuna mot detta. Om du inte ser till att hålla dina fötter bra återfuktade, kan den torra huden bli irriterad och även spricka – och sätter dig i riskzonen för infektioner. Scholl Velvet Smooth återfuktande kräm innehåller speciella ingredienser och vitaminer, som hydramin och daymoist, för att försäkra att dina fötter känns lena och återfuktade hela dagen.

Sköt om dina fötter!

Detta är vårt viktigaste tips! Det är alltför lätt att försumma dina fötter och anta att de hålls friska oavsett väder. Ta dig bara tid att ge dem lite extra omvårdnad och uppmärksamhet, håll utkik efter missfärgningar, bulor, eller något annat utöver det vanliga, för även om det inte verkar vara något nu kan det förvandlas till ett stort problem med tiden. Var uppmärksam på hård hud och förhårdnader genom att bygga in det i din rutin. Det tar inte lång tid att använda en produkt som Scholls intensiva kräm för hård hud, och genom endast detta kan du komma långt och hålla dig bekväm, och dina fötter kan se vackra ut hela sommaren.