Gå på moln: tips för maximal fotkomfort

 

För människor som lider av ont i hälen finns det några saker du kan göra för att minimera det samtidigt som du maximerar komforten. Många personer accepterar smärtan och tröttheten de upplever i sluten av dagen. De tänker att det är en normal del av deras vardagliga liv utan att uppleva lättnaden som en ordentlig innersula kan ge som stöd under dagen. Att ta ett mjukt steg kan hjälpa till att minimera smärtan men också få dig att glömma bort dina fötter helt och hållet om du nu inte bara känner glädjen av dina lätta fötter!

Tips ett: Tänk på att prova innersulor

Scholls GelActiv™ innersulor kommer i två varianter: Everyday och Work för att passa den uppgift du är igång med. Då innersulor är för både män och kvinnor passar de olika varianterna till många olika storlekar. Här är en beskrivning av de olika varianterna och hur de kan hjälpa dig:

 

  • Everyday – De här innersulorna är perfekt för det mesta och passar enkla skor. De är designade för att förminska hårt tryck och den mjuka gelen dämpar stegen så den fungerar som en stötdämpare. Alla som upplever trötta ben efter en lång dag, efter en lång pendling, eller under en lång shopping- eller sightseeing-runda kan må bättre av mjuka ”everyday” innersulor.
  • Work – innersulor för mer formella arbetsskor eller enkla skor. Om du arbetar i bygg-, restaurang- eller även i designbranschen där människor spenderar mycket tid av dagen stående, kan arbetssulor hjälpa till att minska ömhet från stående och gående genom mjuka gel-kuddar - speciellt i ojämn terräng. Designen är gjord för att minska ömhet i fötterna. Innersulan hjälper även till med att hålla dina fötter torra.

 

Innersulor kommer inte enbart att göra dig mer bekväm och ge dig mer stöd för dina ben, de kommer även dämpa stötarna som dina fötter kan uppleva när de går eller springer. De gör att fötterna, i slutet på dagen, kan känna sig mycket mer avslappnade med hjälp av stöd från innersulorna. 

 

 

Tips två: Tänk på vad du har på dig

Ett sätt att försäkra dig om komfort är att tänka på vilka skor du använder. Stövlar kan vara tunga men kan samtidigt också erbjuda mycket stöd. Du får inte mycket stöd av skor med tunna sulor, som t.ex. lågskor eller sandaler, vilket kan påverka dina fötter, speciellt fotvalven. Innersulor kan även vara bra i dessa fall. För din huds komfort försök att variera användningen av skor dagligen och att inte använda samma par skor i mer än två dagar i följd. Detta kommer låta tår och andra delar av skon att torka och du kommer inte använda fuktiga skor som kan påverka fötterna.