Fotvård på natten

 

Du har en rutin på kvällen för andra delar av din kropp - varför inte också för dina fötter? Oavsett om det handlar om att trycka ner dem i ett par smärtsamma skor, träna eller inte ge dem tillräckligt mycket av den uppmärksamhet som de förtjänar, glöms våra fötter ofta bort. 

 

Genom att ordna en enkel rutin för omvård kan du få dina fötter att kännas mycket mer bekväma samt hjälpa till med att förhindra vanliga fotproblem i framtiden. Så här gör du för att vakna upp med mjukare hud och lättade fötter - så att du är redo att visa upp dem nästa dag.

När nattetid är rätt tid

Om du har gått på dina fötter hela dagen är de förmodligen i behov av en stunds bortskämdhet när kvällen kommer. Även om du tar hand om dina fötter när de behöver det som mest, är en fotvårdsrutin på kvällen det första steget till att hålla dem friska, mjuka och vackra.

 

Det första steget

Börja med att tvätta och torka dina fötter. Fötter tenderar att bli smutsigare och mer svettiga än andra delar av kroppen, så det är bra att få igång en vana att tvätta dem varje kväll för att få bort bakterier. Lägg extra uppmärksamhet på dina tånaglar och utrymmet mellan dina tår. 

Efteråt behöver du ta bort död och hård hud från dina fötter. Att göra detta regelbundet lönar sig då dina fötter konstant kommer vara i perfekt skick och det hjälper till att förhindra mer allvarliga problem i framtiden.  

En produkt som Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller kan användas för att ta bort överflödig torr hud. Rullhuvudet tar försiktigt bort hård hud på bara några minuter och ger dig mjuk och vacker hud. 

När du är klar kan du fortsätta behandlingen av dina fötter med ett långt fotbad i varmt vatten och Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum. Detta hjälper till att lindra värk och smärta samt hjälper dina fötter att slappna av efter en lång dag. Ett bra fotbad som Scholl Velvet Smooth Fotbad är ett bra tillägg till vattnet eftersom det innehåller grön kaviar, marinserum och E vitamin, vilket rengör och hjälper dina fötter att slappna av.

 

Säg hejdå till torr hud på dina fötter

För att göra din rutin komplett behöver du återfukta huden för att se till att din torra hud inte kommer tillbaka. Gör detta när du är på väg att lägga dig, istället för att duscha eller springa omkring. Då kommer dina fötter ha en chans att suga åt sig av all den fukt som de behöver. 

Scholl Velvet Smooth Nattkräm är perfekt då den hjälper till att balansera fuktnivån i din hud. Dina fötter kommer att kännas bättre – och du kommer även att se en förbättring. Hjälp dig själv att bli avslappnad och redo för sängen genom att massera in serumet i varje fot. Knåda in sulorna för att hjälpa till med att lösa upp spända muskler och förbättra cirkulationen. 

Till sist: stretcha dina tår genom att försiktigt dra dem fram och tillbaka. Detta lättar på tätheten och ömheten. 

Kom ihåg att huden på dina fötter är ca 10 gånger hårdare än på vissa andra delar av din kropp - så de behöver en extremt tjock återfuktande kräm. Den perfekta krämen kommer att ge dig ett långvarigt återfuktande och förhindrar torr hud på dina fötter dagen efter. Applicera före läggdags, ta sedan på ett par bomullsstrumpor och låt dina fötter skämmas bort medan du drömmer. 

Du kommer vakna upp med mjukare, lenare och gladare fötter som är redo för en ny dag!