Fina fötter efter semestern

 

Fötter får ofta mer uppmärksamhet innan semestrar än någon annan tid på året, men vad händer när du kommer hem? Efter-semester-fötter behöver extra omvårdnad och med de rätta produkterna kan du snabbt och enkelt återställa deras härlighet och hålla dina fötter semesterredo året runt.

När semestern är över

När semestern är över låter många människor deras rutiner för fotvård försvinna tillsammans med deras bränna. Men det är väldigt viktigt att fortsätta med omvårdnaden. Om du har varit på ett varmt ställe kanske din hud är torr - speciellt om du har varit i sandiga eller dammiga miljöer eller tillbringat mycket tid i solen. 

Om du har gått runt mycket barfota kan det ha lett till spruckna hälar och tjockare hud vilket i sin tur kan leda till förhårdnader. Semestrar kan även betyda att vi använder andra skor än vanligt. Oavsett om många timmar har tillbringats i nya sandaler, i flip-flops eller i nya högklackade skor som köptes till resan, kan våra fötter kan ha blivit lite smått misshandlade av våra skoval under semestern. 

Varmt och fuktigt väder i kombination med skor som inte kan andas kan göra att du även kan ha fått med dig en svampinfektion, som t.ex. fotsvamp, som souvenir. Efter semestern är en av dina fötters mest behövande tider, så det är väldigt viktigt att du fortsätter med en bra fotvårdsrutin efter att du kommit hem.

 

Klara, färdiga, pedi…

Det är enkelt att behålla känslan av att man är semesterredo när det kommer till dina fötter. Om du märker att din hud har blivit torrare och hårdare är Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller ett snabbt, enkelt och bekvämt att få bort död hud på och lämnar dina fötter mjuka och friska. 

Säker och enkel att använda. Du behöver inte ta i lika mycket som med en manuell fotfil och det borde vara ditt främsta redskap när det kommer till att ordna en perfekt pedikyr hela året. 

För att hjälpa till att reparera efter-semestern-fötter kan du se till att följa vår dagliga rutin för fotvård. Vid användning av intensiva återfuktande krämer så som Sholls Velvet Smooth Dagkräm, som innehåller MarineActiv™, A och E vitamin och Omega-3, återställs fukten i dina fötter på nolltid.