Att hålla fötterna vackra under vintern

 


Graderna på termometern kanske rasar och de varma sommardagarna är ett minne blott. Det kan vara lockande att hålla dig varm och stoppa in dina fötter i mysiga sockor och stövlar tills det isiga vädret går mot vår.

 

Visste du att våra fötter behöver lika mycket omvårdnad under vintern som de gör under sommaren för att undvika alla typ av problem som spruckna hälar, torra, fjälliga sulor och uppbyggnad av hård hud? Så, vilka specifika åtgärder behöver du ta för att se till så att dina fötter håller sig friska och vackra under vintern?  

1. Använd rätt strumpor och skor

När våra fötter går igenom extrema temperaturer, från väldigt kalla till väldigt varma, kan det förstöra fuktnivån i vår hud och torka ut våra fotsulor vilket ibland kan leda till smärtsamma spruckna hälar. 

För att förhindra att dina fötter torkar ut, se till att använda rätt typ av skor för att alltid hålla dina fötter i rätt temperatur och använd yllesockor över bomull för att skydda fötterna mot kylan.

 

2. Undvik extrema temperaturer

Det kanske känns underbart att hålla dina kyliga fötter nära en sprakande brasa, vila dem på ett varmt element eller även hetta upp dem i ett varmt bad. Men alla dessa saker kommer torka ut din hud ännu mer. 

De kommer suga ut viktig fukt från dina fötter som kan leda till riktigt torra, uttorkade sulor och spruckna hälar.

Om du ändå inte kan motstå viljan att värma upp fötterna i ett varmt vattenbad, se till att du lägger till ett fuktgivande fotbad som Scholl Velvet Smooth Fotbad vilken innehåller grön kaviar, marinserum och E vitamin som mjukar upp och lugnar torra fötter. Dina fötter blir friska och lena samtidigt som du skämmer bort dig själv med en skön behandling under vintern. Det känns inte bara skönt utan det värmer även upp dina fötter.

 

3. Återfukta dagligen

Att använda en återfuktande fotlotion varje dag under vintern är en viktig del av en bra fotvårdsrutin om du vill stoppa uppbyggnaden av hård hud och spruckna hälar. Efter du badat eller duschat, massera in Scholl Velvet Smooth Intensivt Serum över hela fötterna. Hyaluronsyran och den gröna kaviaren tacklar hård hud med direkta resultat.

 

4. Ta bort död hud varje vecka

Du kanske tycker att en fotfil endast behövs under sommarmånaderna när du vill visa upp dina fötter? Men med regelbunden användning under vintern, kan en fotfil (exempelvis Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller) fortsätta hålla dina fötter mjuka och lena. För snabba resultat utan mycket ansträngning, byt ut din vanliga fotfil till Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller, en elektrisk fotfil med rollerhuvud med mikro-slipmedel som hjälper till att putsa bort hård hud enkelt och snabbt, så att du kan vara redo för varje jul- och nyårsfest - även på ett ögonblicks varsel! 

Det är enkelt men effektivt och kan läggas till i din vanliga fotvårdsrutin.