Aj! Åh nej… Jag bröt en nagel

 

Vi har alla varit med om tillfällen där naglar går av, oftast precis innan vi ska gå ut någonstans och vi vill att våra naglar ska se så bra ut som möjligt. Det är särskilt irriterande om du är kräsen när det kommer till nagelvård och lägger mycket energi på att få dina naglar att se perfekta ut.

Om du lämnar en skadad eller bruten nagel utan vård kan den bli känslig för fortsatt slitage och skada, vilket kan vara smärtsamt. Här är några snabba och enkla lösningar för att fixa en bruten nagel…

Tejpa den

Om du precis har gjort en manikyr för en utekväll och en av dina naglar går sönder, få inte panik. Det är inte en katastrof. För en snabb lösning kan du prova att sätta fast nageln igen med en liten bit osynlig tejp. Använd en som du använder för att slå in paket och som kommer vara lätt att ta bort efteråt. Använd små saxar och klipp tejpen i rätt storlek, bara lite större än det brutna området och sätt den sedan försiktigt över nageln – det kommer inte täcka din manikyr och det kommer stoppa nageln från att fastna i kläder.

 

Klipp den

Om den brutna nageln är för skadad för att fixa är det bästa alternativet att klippa av den och omforma den. Använd nagelklippare eller saxar för att klippa av skarpa eller skadade kanter som kan leda till vidare skada. Sedan, använd Scholl Velvet Smooth Elektroniska Nagelfil för att forma om nageln utan vidare ansträngning. Använd den extra filen för att försiktigt mjuka av hårda kanter och så länge nageln inte har blivit för kort, fila nageln till samma form som dina andra naglar så att den inte ser annorlunda ut.