Absoluta måsten för vackra fötter under sommaren

 


Även om det alltid känns långt borta, har sommaren som vana att smyga sig på dig när du minst anar det, och lämna dig omedveten – och oförberedd! Det krävs inte så mycket arbete som du tror för att få dina fötter redo och vackra inför sommarsäsongen, och för de tillfällen som hamnar i din väg – grillfester på stranden, ett sommarbröllop, eller barfota-upptåg i parken. Vi har sammanställt våra bästa sex tips för att göra dina fötter vackra och redo för sommaren, så ta en titt och se till att du inte glömmer det i år!  

Steg 1: Ta ett fotbad

Innan du använder några fotvårdsprodukter och accessoarer, skäm bort fötterna i ett lugnande fotbad i tio till femton minuter (den bästa vattentemperaturen är 37°C). Detta kommer inte bara göra dina fötter avspända, utan hjälper även till att öppna upp porer och förbereda din hud för behandlingar.

 

Steg 2: Håll dina tånaglar trimmade och mjuka

Om det är något du ska göra i form av fotvård, så är det detta! De kommer inte bara se bättre ut, utan det kommer också minska risken för att du får ont och upplever andra besvär. När du klipper dina naglar, se till så att du använder en ordentlig nagelsax, och klipp dem raka, inte nedåt på sidorna. Om du gör det kan det göra ont när tånaglarna växer! Fila endast ner sidorna och kanterna på dina naglar mjukt med en fil, för att förhindra spruckna nagelkanter.

 

Steg 3: Trimma dina nagelband

Om du inte tar hand om dina nagelband kan allt hårt arbete som du lagt ner på att hålla dina naglar fina vara förgäves. Så efter att du har gett dina fötter ett bad, tryck tillbaka nagelbanden med en rundad pressare för nagelband – se till att endast använda rätt verktyg för detta, för om nagelbanden försvinner eller går av kan du riskera att få en infektion.

 

Steg 4: Försiktig borttagning av hård hud

Hård hud är ett återkommande problem för vissa men alla har en högre risk att råka ut för hård och sprucken hud under sommaren. Om du tar hand om dina fötter året runt, kan du se till att du slipper smärtsamma och spruckna hälar och hudområden! Scholl erbjuder flera olika produkter för att hjälpa dig med detta, som krämer som löser upp och mjukar upp uppbyggda lager av hård hud. För maximal lättnad och effektivitet, rekommenderas att du använder Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller. Det är underbart att ha vackra, mjuka fötter, och krämen mot hård hud kan få dem så utan ansträngning. Att bygga upp en regelbunden rutin för borttagning av hård hud hjälper dig att få vacker mjuk hud till sommaren, utan någon vidare ansträngning.

 

Steg 5: Sola rätt

Att applicera faktor 25 borde inte sluta vid dina anklar, speciellt om du använder flip-flops! Alltför ofta kan det glömmas bort att sätta på solkräm på fötterna, vilket leder till UV-skador, samt solbrändhet. För att få den perfekta solbrännan, se till att du regelbundet använder rätt UV-skydd för din hud, men täck dem inte helt heller! Att få en solbränna från topp till tå kan se snyggt ut, så varför utelämna tårna så du får en dålig och smärtsam solbränna på dina fötter?