Varför är det så viktigt att ta bort hård hud från dina fötter?

 

Våra fötter bär oss varje dag, men de tas ofta inte om hand så mycket som de egentligen förtjänar och vi kan ibland försumma vården av våra fötter. Men även om vi oftast inte ser dem, bör vi inte glömma bort dem. Det kan göra att våra fötters skönhet och välbefinnande tar skada - så hur kan du hjälpa till att hålla dem friska och vackra? En viktig del av att tackla problemet är att förstå sig på den hårda huden på dina fötter och varför det är så viktigt att ta hand om dem som en del av din regelbundna rutin.

Vad är den hårda huden på mina fötter?

Hård hud kan se olika ut på olika personer eftersom hudens hårdhet är en skala, mer än ett tillstånd som du har eller inte har. Områden av hård hud som oftast är gulaktig kan ofta förekomma runt hälen eller på trampdynan. Den huden är oftast mindre känslig än den resterande huden och är relativt tjock. Dessa områden av hud, kallade förhårdnader, är mindre definierade än liktornar, vilka ofta är mjukare men uppstår av liknande orsaker. Hård hud utvecklas när huden gnuggas mot något (som en tight sko). Detta leder till förhårdnader på de beniga delarna av din fot vilka tar emot mest vikt när du går. Att gå barfota eller upprepande utsättas för hårt tryck, som löpning, kan leda till uppkomsten av förhårdnader. Det är av denna orsak som idrottare är extra mottagliga för hård hud på fötterna.

 

Hur ska jag ta bort det?

Att ta bort hård hud är enkelt med en av Scholl Velvet Smooth fotvårdsprodukter. Dessa kan enkelt anpassas till dina individuella behov, oavsett om du har väldigt hård hud eller tar dig tid att förebygga framtida uppbygganden av hårda hudytor på dina fötter. Scholl Velvet Smooth Elektronisk Fotfil med Diamantkristaller kan anpassas för att passa dina specifika behov med hjälp av olika rullhuvuden, för att se till så att dina fötter blir så mjuka som de kan bli.

 

Varför är det viktigt?

Förutom självförtroendet som kommer av att kunna visa upp dina fötter och vetskapen om att dina fötter hålls så vackra som möjligt, är det även viktigt att förhindra hård hud på dina fötter av anda orsaker.

  • Liktornar och bildandet av hård hud på fötterna kan över tid reducera din huds följsamhet.

  • Huden kan bli torr, svullen eller till och med sprucken om den inte behandlas; Det kan vara mycket smärtsamt och i längden leda till allvarligare hudproblem, som du antagligen kan föreställa dig.

 

Hur kan jag se till att jag undviker hård hud?

Det finns flera sätt för att förhindra uppbyggandet av hård hud på dina fötter:

  • Använd bekväma skor som passar ordentligt.
  • Om du känner av smärtsamma fötter, gör något åt det direkt då detta kan leda till framtida problem.
  • Torka dina fötter noggrant efter duschning och badning för att försäkra dig om att din hud hålls frisk och vacker.
  • Hitta en daglig fotvårdsrutin som passar dig. Med minimal tid och ansträngning varje dag, kan dina fötter alltid se och kännas vackra.

 

Fotsvårdsrutiner vid hård hud

Vill du bli av med hård hud utan problem? Använd School Velvet Smooth Express Pedi fotfil. Den avlägsnar mjukt och skonsamt död och hård hud på fötterna. På så sätt får du åter en vacker mjuk hud.

När du behöver en produkt som enkelt och skonsamt tar bort hård hud på fötterna är det en bra idé att leta efter fotfilar som har olika grader av granulering. Du kan gör det i Schools sortiment av filhuvuden för serien School Velvet Smooth Foot Care. Genom att använda produkter från vårt sortiment kan du få vackra och mjuka fötter igen, medan du sitter hemma och kopplar av.

Om du lider av hård hud på fötter och hällarna kan du välja ett rullhuvud med diamantkristaller. Vid lättare besvär, och när du inte är lika hårt drabbad av hård hud på dina fötter, kan du välja ett fulhuvud som är mer skonsamt och polerande. Oavsett vilket sliphuvud du väljer så passar de alla på Scholl Velvet Smooth elektriska fotfil.

För bästa resultat och för att få vackra, mjuka fötter som är fria från hård hud så rekommenderar School att du använder en fet fotkräm som fuktar huden. När huden är fuktig så blir den också mer elastisk och kan därmed bättre anpassa sig till fotens rörelser, och de olika miljöer som våra fötter kommer i kontakt med under dagen. När foten fuktas har den en mindre tendens att spricka, och du behöver inte ta itu med potentiellt smärtsamma hälsprickor. Prova Scholls fotvårdsprodukter idag!