Nagelsvamp


Tips & Tricks

Nagelsvampinfektion – Det du behöver veta

Infektionen orsakas av olika typer av svampar, som candida – svampen som ofta förekommer i munnen. Men orsakas oftast av samma typ som även orsakar fotsvamp, så kallade dermatofyt-svampar.

Upptäck

Tidiga tecken på nagelsvamp

Nagelsvamp är en ihärdig krämpa om man inte behandlar, men om du är uppmärksam på tidiga tecken och orsaker kan du vara bättre förberedd på att få bort infektionen. Även om varje tecken inte betyder att du med säkerhet har nagelsvamp, är det bra att känna till symptomen och även tipsen på hur du får bort dem med behandling vilket börjar med Scholl. Rätt behandling i ett tidigt stadie kan vara skillnaden mellan en snabb lösning och en infektion som kan vara i flera år.

Upptäck

Tips för att undvika infekterad nagelsvamp

En svampinfektion på nageln påverkar keratinet som bygger upp nageln. Det orsakas av uppbyggande av svamp som vanligtvis bor på foten och symptomen kan variera från kosmetiska till smärtframkallande, beroende på vilken grad av infektion det är.

Upptäck

Hur man behandlar svampinfektioner och steg för att förhindra att de återkommer

Lär dig mer om behandlingar för svampinfektioner i naglar och hur du kan minska risken för att få det igen. Denna typ av infektion kan påverka nageln själv och/eller bädden under nageln. Svampen kommer in via sprickor i huden eller hål mellan nageln och nagelbädden och kan göra din nagel vit, svart, gul eller grön. En av de vanligaste orsakerna till en nagelinfektion är att svampen sprider sig från fotsvamp.

Upptäck